Teknofest 2022 de Halfeti STEM takımımızla bir üst tura çıktık.

Teknofest 2022 de Halfeti STEM takımımızla bir üst tura çıktık.

Halfeti STEM takımımız Teknofest 2022 Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışmasında bir üst tura çıktı

19.04.2022 532

Okulumuz 6. sınıf öğrencilerinden oluşan Halfeti STEM takımımız Teknofest 2022 Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışmasında ön değerlendirme aşamasını başarıyla geçerek bir üst tura çıkmıştır.

Proje Konusu:

Engelli bireylerin bilgisayarı kullanma konusunda çok zorlandıkları, eğitimlerini kendi başlarına yapamadıklarını ve sosyal olabilmelerini sağlamanın bir tuşla olabileceğini düşündük. Bu projemizle amacımız  yatağa bağlı olmak zorunda olan engelli vatandaşlarımızın teknolojiyi kendi olanakları doğrultusunda kullanabilmelerini kolaylaştırmaktır.

Nihai amacımız: 

Yatağa bağlı engelli bireylerin başkalarına bağlı kalmadan sadece başına takacağı bir cihazla ve bu cihazı baş hareketleriyle oynatarak bilgisayar faresini hareket etmesini sağlamak ve bilgisayar ortamında kendi başına işlerini yapmasını sağlamaktır. Çalışmada başarılı bir sosyal sorumluluk projesinde uygulamanın kurama olan gerekliliğinin incelenmesi amaçlanmıştır. Amaç doğrultusunda, sosyal sorumluluk kavramının teorik altyapısı incelenerek, gerek uygulamada uyulması gereken ölçütler gerekse projeyi uygulayan ekibin ihtiyaca yönelik olarak hayata geçireceği sosyal sorumluluğun sürdürülebilirliği, yaygınlaştırılması ve yapacağı katkı araştırılmış olacaktır.

Proje Tanıtım Videosu: